Uncategorized

Lavt blodtrykk gravid

Relevante sykdommer/medisiner: Gravi lavt blodtrykk. Jo, 84/er lavt blodtrykk men det er verken skadelig (for deg eller barnet) eller . Under graviditet måles blodtrykket jevnlig av jordmor eller lege, siden forhøyet blodtrykk. Høyt blodtrykk forekommer oftere enn lavt blodtrykk.

Jeg har hatt veldig lavt blodtrykk hittil dette svangerskapet. Er det jeg pleier å ha til vanlig, når jeg ikke er gravi og da er jeg i helt fin form. Og hva er det egentlig som gjør at blodtrykket blir lavt?

Gravid og lavt blodtrykk er en kombinasjon som ofte oppstår. Voksne har normalt et blodtrykk på 120/80. Under svangerskapet er blodtrykket hos de aller fleste ganske lavt. Ved hvilke verdier regnes blodtrykket som høyt?

Hei, jeg er gravid i uke og sliter veldig med at jeg er svimmel og tung i hode mens jeg sitte. Jeg er i uke nå, men sliter med for lavt blodtrykk (85/50). For lavt blodtrykk kan være like plagsomt som høyt blodtrykk. Gravide kan ofte få det selv om de ikke hadde unormalt lavt blodtrykk før de ble gravide.

Vanligvis får man litt høyere blodtrykk som gravi det er normalt. Jeg hadde ganske lavt blodtrykk da jeg var hos legen tidlig i svangerskapet, .