Uncategorized

Maling av brannmur

Vi skal male veggen som kommer bak der peisovnen skal settes opp. Denne veggen er i mur – og er pusset så den har en grov(t) . Jeg har lenge ønsket å male opp brannmuren i stua mi, og da jeg fikk muligheten til å teste den nye kalkmalingen, LADY Minerals, var det liten . Kan man bruke vanlig veggmaling til å male en brannmur, altså en mur bak en vedovn der det skal fyres? Ble plutselig i tvil her, om malingen vil tåle den sterke . Skal male brannmur/pipe med rød murstein.

Skal male en brannmur bak en gammel kamin.

Kaminen står inne i et hjørne med brannmur på hver side, så brannmuren blir potensielt ganske . Det er ikke bare å male over med vanlig maling. Sotflekket underlag må vaskes og grunnes med spesiell grunning for at det skal holde seg . Avskalling av maling på brannmurer er et mye mer framtredende problem når brannmuren er bak en gammel vedovn. Og det er langt lettere å få et pent resultat med slik maling enn med. Svigers brukte vanlig maling mener jeg å huske. Jeg skal male brannmuren over peisen (en hel vegg) som er kledd med en form for murstein (rød).

Har hørt at hvis jeg ikke for-behandler mursteinen vil . Det er en liten sprekk i brannmur ca cm over ovn – kan jeg sparkle dette på vanlig. Hva slags maling brukes på brannmur – vannbasert eller oljebasert? Vi har laget en brannmur av siporeks, men det vil ta litt tid før vi får montert opp peis. Slik den er i dag er den jo ikke noe pen, kan jeg eventuelt . Trenger tips til en fin gråfarge for å male på brannmuren inne.

Har kjøpt farger, men den ene hadde mye grønnskjær og den andre hadde . Her mener nemlig mannen at det å male brannmuren er det samme som å ødelegge den. Jeg har prøvd å overtale ham i sikkert alle de snart . Jeg skal bytte peis og trenger derfor hjelp til å sparkle, pusse og male en brannmur. Jeg ønsker å få pusset, sparklet og malt brannmuren i to rom (kjøkken og stue) i min leilighet i en gammel bygård på Torshov.