Uncategorized

Verdens beste sveler oppskrift

Her er oppskriften på svelene du får om bord båtene samt smørkremen. Svele er en populær norsk klassiker, spesielt på Vestlandet hvor familier gjerne har hver sin oppskrift eller hemmelige ingrediens som gjør . Ferjeselskapet Fjordlaget en konkurranse om hvem som hadde de beste svelene. Anne Aarskog fra Hordaland vant, og her er hennes oppskrift på sveler.

Og hvordan får man svelene så gode og saftige? Du er bare to steg unna verdens beste hønsefrikasse.

Jeg vet ikke om det var denne oppskriften som ble brukt, men jeg kan ikke erindre at de. Nå har jeg endelig fått kjøpt meg takke og steker svelene på dem. Jeg tror dette er en blanding av bestemors og mine tilbasninger. Nå er MRF-svelene så berømte at man kan få kjøpe populære svelekrus som souvenir ombord på alle MRF-fergene. Denne oppskriften gir 15-sveler, litt avhengig av hvor store du lager dem.

Farmors fantastisk gode lappeoppskrift er virkelig verdt å prøve! Fergeselskapet Fjordarrangerte onsdag en konkurranse for sine ansatte svelebakere. Anne Aarskog fra Hordaland gikk av med seieren.

I oppskrifter til sveler, starter du med å smelte smøret.

Deretter visper du luftig eggedosis av egg og sukker. Det er sveler som lages med hvetemel og natron. En porsjon gir omtrent eller sveler. Stek på takke med middels varme, liten øse pr.

Fjordog sveler er for mange to synonym, og mange kjøper av rein. Nå skal jeg dele oppskriften på verdens beste sveler. Mamma pleier ofte å lage disse her hjemme, og hver gang disse står til . Jeg har en veldig god oppskrift på sveler.

Om du kjøper NATRON,så står verdens BESTE svele oppskrift . Jeg har nesten akkurat samme oppskrift som jeg har fått av ene svigerinna mi,. Lappene er sikkert verdens beste, men det må nå han vesleprinsen der også være! Elsker lapper, eller tjukke-sveler som vi kaller det.

De fleste andre oppskrifter gir en svele som erstatter luktesalt når de er ferske. Joda, tjukkmjølka har erstattet kulturmelk i svelene på Fjord1-båtene. Det var derfor på høy tid at vi testet den tradisjonelle oppskriften. Kort skuledag for førsteklassingen min betyr god tid til heimesyslar. Jeg er enig i at sveler og lapper ikke er det samme, men lapper kan definitivt inneholde natron og.

Her er oppskriften på mammas uimotståelige 😀 lapper:. Kanksje jeg skulle overraske verdens flotteste med det en dag?